Трекінг до базового лагерю Анапурни (Annapurna Base Camp, скорочено АВС) - його також називають Millenium Trek - це один з найпростіших треків у Гімалаях, але при цьому дуже яскравий та емоційний, адже ви проходите одразу кілька кліматичних зон, що значно різняться між собою. До того ж, мандрівник має можливість побачити побут місцевих мешканців. Ми обрали для подорожі кінець жовтня - початок листопада. Саме в цей час у Непалі сухо та тепло - і дійсно, ми не попали в дощ жодного разу (хоча ми і мали із собою штормовий одяг на випадок дощу - це золоте правило туриста). Отже, почнемо наш звіт :) Кількість днів (загальна): 13 Кількість днів трекінгу: 8 Маршрут подорожі: Катманду - Покхара - Наяпул (початок трекінгу) - Улері - Горепані - Тадапані - Чомронг - Деуралі - Annapurna Base Camp - Чомронг - Ландрук (кінець трекінгу) - Покхара - Катманду

 

Приліт до аеропорту Катманду (летіли flydubai з пересадкою у Дубаї).

Місцевий середній курс у Непалі 1 долар - 105 рупій.

Для українців віза оформлюється при прибутті в аеропортi Катманду. Для оформлення візи потрібно заповнити паперовий бланк і заповнити анкету і сфотографуватися на спеціальному апараті в залі (обирайте той апарат, що новіший - він має зрозуміліший інтерфейс та швидше працює). Непальська віза на 15 днів коштує 25 доларів.

Таксі по місту: можна легко доїхати за 250-300 рупій, від аеропорту бажано пройти хоча б 100-200 метрів та зловити там. Як початкову ціну (і не всі захочуть її скидати) просять 500-700 рупій, але багато хто готовий до діалогу :)

 

У цей же день прямуємо пішки від готелю в Тамелі до туристичного центра Nepal Tourism Board (орієнтир - стара автобусна станція) для оформлення пермітів і ТІМСів.