Не секрет, що загальні інтереси можуть зміцнити відносини в парі, адже якщо ви цікавитеся однією темою - ви проводите разом більше часу, частіше спілкуєтеся, і в цілому перебуваєте "на одній хвилі". Якщо ваше хобі - це гірський туризм або альпінізм, а ваша дівчина чи хлопець жодного разу не був(-ла) в поході, то є ймовірність, що ваше цілком щире бажання поділитися своєю радістю від покупки нової "снаряги" або обговорити маршрут нового сходження викличуть якщо не подив, то співчутливу посмішку. Вихід - спробувати показати вашому візаві, що гори - це цікаво. Але як це зробити, якщо людину лякають підстерігаючі під кожним кущем вовки, вона аж ніяк не хоче рубати дрова, збирати хмиз і повторювати долю бідолахи з "127 годин"? Загалом, як приборкати норовливого персонажа, щоб він погодився хоча б одним оком поглянути на гірські краєвиди?

1.Почніть з малого. Якщо ваш соулмейт ніколи не ночував у наметі, є сенс спробувати розпочати з однієї ночівлі недалеко від вашого місця проживання, куди ви легко дістанетесь. Напевно у вашій області є цікаве та гарне місце для вікенда на природі. Бажано, щоб ця локація була не галасливою, чистою і в цілому складала приємне враження. Але якщо ваша половинка готова до виїзду в гори (і фізично, і морально!), можна спланувати комфортний та безпечний маршрут для двох. 

2.Головний спонсор романтики у поході - це вогнище. А якщо ваш друг віддає перевагу екологічності  та не в захваті від слідів кострищ, то його може потішити газовий пальник. Він також покаже, що похід автоматично не дорівнює сокирам та дровам.

3.Спальні мішки, що зістібаються між собою - теж атрибут для романтичних натур. Обирайте правий та лівий спальний мішок та насолоджуйтесь теплом та домашнім затишком разом.

4.Комфорт від спарених спальників суттєво доповнить теплий та м'який надувний килимок для двох, адже посередині від землі не буде проходити холодне повітря, а спину не будуть турбувати нерівності. Повірте, ніщо так не псує враження від ночівлі як нічне замерзання та недосипання через холод та дискомфорт.

 

5.Сніданок та вечеря в поході - це особливий ритуал. Вранці ви задаєте настрій на цілий день, а вечір - час для розслаблення та відпочинку. Орієнтуйтесь на те, що подобається вашому другу - той, хто втомлюється в місті від готовки та миття посуду, може оцінити готову похідну їжу - сублімати, сушену туристичну їжу або готові консервовані страви. В такому випадку приготування простіше простого - залити кип'ятком або навіть просто розігріти. А якщо ваша половинка любить готувати, то ви можете зайнятися приготуванням їжі разом, розділивши обов'язки. Тоді вам потрібно попіклуватися про набір необхідних продуктів, спецій та туристичний посуд завчасно. А якщо ви хочете здивувати та остаточно підкорити серце - встаньте пораніше та приготуйте “сніданок у намет”. В будь-якому випадку, сумісне поїдання смаколиків гарантовано зближує :) 

6.Якщо ви прямуєте в вашу поїздку на авто, для того ж сніданку чи просто для насолоди пейзажем вам знадобляться кемпінгові стільці. Не зайвим буде і затишний плед чи ковдра.

7.Походи та виїзди на природу традиційно лякають необізнаних табунами москітів та проливними дощами. Тут ваші помічники - надійний репелент та добрий туристичний намет з антимоскітною сіткою, який захистить і від настирливих комарів, і від зливи.

8.Попіклуйтесь про те, щоб ваша кохана людина не змерзла, тоді ймовірність отримання задоволення від подорожі збільшиться в рази. Разом підготуйте теплий одяг, шкарпетки, а якщо потрібно по погоді, то і термобілизну. Переконайтесь, що ваш супутник чи супутниця має зручне взуття, якщо ви ідете у піший похід. Не буде зайвим взяти штормовку на випадок дощу, кепку від сонця та інші аксесуари в залежності від метеопрогнозу.

9.Вовняні шкарпетки допоможуть вам не "позичати очі в Сірка", знімаючи взуття у наметі, адже лишаються свіжими та не поглинають запахи набагато довше синтетичних. Термошкарпетки з вовни мерино не колються та можуть мати різну щільність, яку можна підібрати в залежності від погоди та особистих вподобань.

10.Щоб ви не задумали, потурбуйтесь про безпеку -мапу, GPS, програму для навігації для смартфона і зарядний пристрій для нього.

Головний секрет успіху - разом насолоджуватись плануванням вашої пригоди, підготовкою, і процесом в цілому. Щиро сподіваємось і бажаємо, щоб ваша подорож пройшла чудово!