1. Огляд водонепроникних шкарпеток та рукавичок Dexshell

  1. Мені давно було цікаво, як працює водонепроникна продукція і нарешті з'явилася можливість протестувати. Бренд Dexshell використовує для створення водонепроникних шкарпеток та рукавичок мембрану Porelle (виробництво Великобританії). Вона поміщається посередині між двома шарами тканини і не дає волозі проникати всередину, захищаючи ноги та руки від промокання. Зовні і всередині при цьому можуть бути різні за властивостями матеріали, що дозволяє створювати товари для різних сезонів і сфер застосування.

 

  1. Використання

  1. У продажу є лінійки найрізноманітнішого призначення – для бігу, полювання, риболовлі, туризму тощо. Я планувала використовувати шкарпетки та рукавички як для пробіжок у лісі та прогулянок, так і для побутового використання (наприклад, для миття авто).

 

  1. Упаковка

  1. Більшість упаковок Dexshell зроблена з картону (на відміну від попередніх коробочок, виготовлених з пластику!) Особисто для мене це великий плюс - відносна екологічність: цей матеріал можна і здати на макулатуру, і відправити в компост. У будь-якому разі упаковка не буде роками лежати на звалищі, адже дуже швидко і легко розкладається. Тільки деякі товари мають в упаковці невеликі вставки із пластику.

 

  1. Водонепроникні шкарпетки

  1. Я обрала бігові шкарпетки Dexshell Running. Насамперед увагу привернув яскравий дизайн, а ще – відносно невелика висота, середня щільність та досить приємний на дотик матеріал. Не дивно, адже у складі не тільки синтетика, а й бавовна, і навіть волокна вовни (точніше, функціональна суміш Drirelease Wool Yarns). Передбачалося використовувати ці шкарпетки у демісезон. В результаті вони чудово показали себе на пробіжках в дощову погоду восени, при бігу по мокрому піску і по траві з росою, і взимку - в снігопад і по глибокому снігу
  2. У мене "бувалі" бігові кросівки з літньої серії, які дуже швидко промокають в таких умовах. Але шкарпетки добре компенсували цей недолік. Для гірського походу я зупинилася б на спеціалізованій моделі з іншого матеріалу (наприклад, із серії Terrain Walking). На шкарпетках хороша гумка і вони не сповзають. Швидко сушаться (до речі, на нагрівальних приладах їх сушити не можна, щоб не пошкодити мембрану). Матеріал злегка незвичний на дотик і не схожий на тканину у звичайних шкарпетках. Тішить, що шкарпетки справді не промокають і зберігають ноги у теплі! М'яка підкладка дуже зручна для ніг. Сподіваюся, що вони прослужать довго - виглядають дуже міцними та зносостійкими.

 

  1. Водонепроникні рукавиці

  1. Я обрала ось такі рукавички Dexshell Camouflage Gloves, при виборі орієнтуючись насамперед на відповідний розмір в наявності: виявилося, що різні моделі сильно відрізняються навіть в одному розмірі, тому краще їх все-таки міряти наживо. Спочатку я вибрала модель Dexshell Techshield, але вони дуже широкі і скоріше підходять для широкої чоловічої руки. Зате серія рукавичок у камуфляжному кольорі має вужчий крій (по фото видно, що трохи вільного місця в розмірі Medium все-таки є). Ще більше мені сподобалася посадка та крій у моделі Drylite, яку вдалося приміряти пізніше. 
  1. Долоня та пальці мають покриття з силіконізованого матеріалу для більшої чіпкості. На мій погляд, потенційно найслабше місце у цих рукавичках – маленькі шви між пальцями. Але навіть за приблизно 2-2,5 години використання вони не промокли. При повному зануренні (до манжет) у відро з теплою водою єдине, що відчувається через рукавички – це температура води. Вони не промокають, але коли вода на рукавичках поступово остигає на вітрі, відчувається прохолода. Насамперед рукавички купувалися для миття автомобіля, щоб не замерзали руки в холодну погоду, і вони чудово справляються з цим завданням. Але тепер я із задоволенням одягаю їх і на пробіжки, і навіть просто на прогулянки до лісу – хто знає, коли захочеться пограти у сніжки!
  2.  

 

  1. Тестування в магазині

  1. Великий плюс покупки продукції Dexshell у нашому туристичному магазині – можливість протестувати будь-які рукавички та шкарпетки на місці перед покупкою на предмет промокання. Для цієї мети ми маємо “акваріум”))).

 

  1. Загалом, мої очікування від використання непромокаючих шкарпеток і рукавичок цілком виправдалися. Вони навіть виявилися універсальнішими, ніж думалося спочатку. Думаю, що згодом користуватимуся ними ще частіше.

 

  1. П.С. Дякую за увагу, сподіваюся, мій огляд був для вас цікавим! Буду вдячна за ваші коментарі про досвід використання такої продукції та ваші враження!

 

  1. Автор огляду: Ліка Мазур