1. ТОП-10 найзручніших трекінгових черевиків: статистика нашого магазину

  2. Гірські черевики - один з найважливіших атрибутів для походу, адже саме від комфорту ваших ніг залежить, як далеко ви зайдете і чи отримаєте задоволення від процесу. Таке взуття вимагає разношування, тому варто задуматись заздалегідь про те, як вибрати трекінгові черевики для гірських походів.

 

  1. Ми вважаємо, що найкращий спосіб вибору - відправитися на примірку в туристичний магазин, щоб відчути, як сидить та чи інша пара, і отримати консультацію про те, які черевики підійдуть для ваших цілей. З нашого досвіду, саме примірка є найкращим способом визначитися як з моделлю, так і з розміром. Якщо ви хочете купити туристичні черевики в інтернет-магазині з доставкою, ми допоможемо вам підібрати найбільш відповідний розмір (адже кожен бренд має свої нюанси в розмірній сітці) і проконсультуємо з приводу модельного ряду.

 

  1. Дізнатись більше: Як вибрати трекінгові черевики

 

  1. За роки роботи з досить великим асортиментом туристичного взуття різних брендів нам вдалося скласти певну статистику і визначити, які трекінгові черевики виявилися найпопулярнішими серед наших покупців, тобто найбільш прийнятними за зручністю, якістю та ціною. В даному огляді ми розглянемо черевики, які найбільш часто купують для трекінгу в Карпатах, Сванетії, Гімалаях та інших гірських регіонах. Деякі з цих черевиків успішно використовуються і для сходжень невеликої складності. Практично всі моделі зі списку мають як чоловічу, так і жіночу версії, або випускаються в розмірному ряді, який включає і чоловічі, і жіночі розміри.

 

  1. La Sportiva Boulder X Mid - бестселер серед черевиків середньої висоти. Міцний замшевий верх, надійна обрезинка по периметру і зручна універсальна колодка зробили ці італійські черевики улюбленцями серед туристів усього світу. З року в рік випускаються без змін і вже встигли стати легендою, про яку мріє багато мандрівників. Ідеальні для кам'янистих стежок і скельних ділянок. Формально вони відносяться до серії "Approach", тобто це черевики для підходів, але успішно використовуються як універсальні. Трохи цікавих деталей Boulder X Mid можна розглянути на нашому короткому відео
  2.   
  3. Scarpa Mojito Hike GTX - легкі черевики з серії для хайкінгу сподобаються любителям подорожувати без важкого спорядження. Це відносно нова модель, яка швидко завоювала ринок завдяки дуже зручній колодці, "м'якості", невеликій вазі і стильному мінімалістичному дизайну. 
  4. Salomon X Ultra 3 Mid GTX легкі зручні черевики з широкою колодкою для легких маршрутів, практично повністю зроблені з синтетичного матеріалу. Дуже популярні для трекінгів в Непалі та інших відносно легких маршрутів. Завдяки мембрані Gore-Tex захищають від вологи.
  5. Scarpa Kailash Trek GTX - зручна класична модель із замші з мембраною та надійною підошвою. Добре підійде для трекінгу та простих сходжень.  
  6. Scarpa R-Evolution GTX - цікава модель з більш вузькою колодкою і спеціальною облягаючою посадкою Sock-Fit для любителів надійної фіксації.
  7. Scarpa ZG Trek GTX (чоловічі та жіночі) - зручні черевики для легкого трекінгу та хайкінгу зі стильним дизайном та більш широкою колодкою. 
  8. Scarpa Kailash Plus GTX - версія класичної моделі Kailash, виконана з нубуку.
  9. Bestard Travessa - відносно бюджетна версія низьких черевиків для легких походів із замші, з вологозахисною мембраною Gore-Tex і підошвами Vibram. Мають універсальну широку колодку і доступні за ціною. Завдяки цьому можуть бути хорошим вибором як перша пара трекінгового взуття або хорошим варіантом для туристів, які нечасто вибираються в гори.
  10. Salewa MTN Trainer Mid GTXзручні по колодці, дуже стильні по дизайну, захищені від вологи мембраною, з хорошими чіпкими підошвами. Добре підійдуть і для складного трекінгу, в т.ч. для скельних і кам'янистих ділянок завдяки міцним матеріалам, відносній жорсткості і міцним матеріалам. Хороший варіант для простих сходжень.
  11. AKU Tribute II GTX- трекінгові черевики зі шкіри італійського виробництва. Популярні завдяки універсальній зручній посадці, якісним матеріалам і приємною ціною. Ось тут наш невеликий відео-огляд цієї моделі. 

 

  1. Ось такий вийшов список на досвіді продажів в нашому туристичному магазині. Наостанок хочемо додати пару простих, але важливих деталей:

 

  1. - При виборі черевиків ми в першу чергу радимо вибирати найзручнішу для вас модель і розмір (тому що якщо вже на примірці вам навіть трохи некомфортно, то через кілька годин, і тим більше днів в поході це "трохи" перетвориться на "дуже-дуже", і велика ймовірність, що перевзутися вам не буде у що і доведеться мучитися всю дорогу.

 

  1. - Не варто відразу купувати черевики "на виріст" - наприклад, альпіністські черевики для високогірних сходжень, тобто важчі і потужні - на простих маршрутах вам буде важче і спекотніше в них ходити, і задоволення від походу буде в рази менше. Саме тому для кожної цілі і складності гірських походів у кожного бренду розроблена окрема лінійка взуття.

 

  1. - Після покупки (як в магазині, так і через інтернет) поміряйте взуття вдома - не викидайте коробку і чек, і не зрізайте етикетки, походіть в ньому по дому і переконайтеся, що воно точно зручне і вас нічого не бентежить. Ми приймаємо взуття назад протягом 14 днів, тільки якщо воно у товарному вигляді і в ньому не ходили по вулиці.

 

  1. Бажаємо вам успішного вибору черевиків, в яких ви будете ходити з задоволенням! Ми сподіваємося, що вам було цікаво: дякуємо за вашу увагу :)