1. Як вибрати термос

 

  1. Термос – давно звичний для нас предмет домашнього побуту. Сьогодні він також потрібен для кемпінгу, прогулянок, гірських походів, риболовлі, катання на лижах та інших видів активного відпочинку. Його можна взяти з собою на природу, щоб насолодитися гарячим ароматним напоєм або перекусом. Ми розповімо, як вибрати термос та на що звернути увагу.

 

  1. Призначення термоса

 

  1. Існує 2 основні різновиди термосів – для їжі та для напоїв. Вони відрізняються по ширині горлечка та формі.

 

  1. Харчові термоси

 

  1. Термос для їжі має широке горлечко, яке можна порівняти по діаметру з корпусом. Зазвичай об'єм невеликий - приблизно 0,4-0,5 л, але є моделі з місткістю 0.7-1 л. У такі термоси можна помістити як гарячі, так і холодні страви (наприклад, морозиво). Щоб гаряча страва довше зберігала температуру, рекомендується додавати до страв підливу, адже рідкі страви (супи, рагу тощо) довше залишаються гарячими. Деякі виробники (наприклад, Zojirushi) випускають цілі набори для ланчу, де термос доповнений тарілками та столовими приладами. Такий вид термосів ідеально підходить для офісу, кемпінгу, подорожей на авто.

 

  1. Термоси для напоїв

 

  1. Термоси для пиття мають досить великий розкид об'ємів – від 0.25 до 2.5 літрів. Це дозволяє вибрати найбільш підходящий для ваших завдань та кількості людей варіант - від міні-термосу для підсклянника в авто до величезного гіганта для пікніка на природі з великою родиною або компанією друзів. Такий вид термосів зберігає температуру істотно довше, ніж попередній, і зазвичай оснащується кришкою-чашечкою та спеціальними пробками для наливання рідин.

 

  1. Термокружки

 

  1. Це окремий вид термопосуду, який зберігає тепло не так довго, як звичайні термоси. Термокружки призначені для використання у місті, в офісі, на прогулянках, у поїздках на авто. Зазвичай, мають невеликий об'єм (0,3-0,6 л) і добре поміщаються в автомобільний підсклянник.

 

  1. Об'єм термоса

 

  1. Вибір обсягу залежить від того, наскільки багато рідини ви хочете брати із собою. Не рекомендується заливати в термос менше води, ніж його обсяг, адже тоді напій буде остигати значно швидше. Експериментально підтверджено, що термоси більшого обсягу зберігають тепло довше, ніж меншого. Якщо ви хочете купити термос для гірського походу на 1 особу, оптимальний об'єм становить приблизно 0.75 л. Але можна брати, наприклад, моделі об'ємом 0,5 літра. Для двох потрібно орієнтуватися хоча б на 1 літр. Дитині для школи підійде компактний термос 0,25 л. Великий компанії стане в нагоді об'ємний термос 1,5-2,5 л.

 

  1. Матеріал

 

  1. Класичний туристичний термос має колбу із нержавіючої сталі. Це забезпечує ефективну підтримку температури та міцність. Досить часто наші покупці цікавляться термосами зі скляними колбами, але така конструкція не підходить для активного відпочинку через її крихкість. Такі моделі рекомендується використовувати лише у місті. 

 

  1. Збереження температури

 

  1. Практично кожен виробник вказує в описі та на упаковці своєї продукції температурний режим - початкову температуру рідини та те, наскільки вона зміниться через різні проміжки часу (зазвичай у форматі графіка чи таблиці). Хороший термос для напоїв зберігає високу температуру близько 12 годин, харчовий – 6-12 годин. Зверніть увагу, що температура буде знижуватися щоразу, коли ви відкриватимете термос і кількість напою або їжі буде зменшуватися.

 

  1. Пробка

 

  1. Термос для напоїв зазвичай комплектується кришкою, яку можна використовувати як горнятко. Під цією кришкою розміщується пробка, яка може мати глуху конструкцію або кнопку для наливання рідини. Глуха пробка більш надійна, герметична та довговічна, але потребує повного відкручування при кожному використанні. Деякі моделі термосів мають глуху пробку, яка дозволяє наливати напій без її зняття.
  1. Заглушка з кнопкою більш зручна. Деякі моделі термосів можуть комплектуватися обома видами пробок.
  2.    

 

  1. Якість

 

  1. Ми рекомендуємо купити термос у спеціалізованому магазині, який надає гарантію на продукцію. У нашому туристичному магазині “Альспорт” представлені лише перевірені часом та досвідом бренди, на які поширюється офіційна гарантія. Для того, щоб скористатися правом заміни термоса або його деталей, зберігайте чек та оригінальну упаковку. Додаткова інформація про найбільш популярні серед наших клієнтів моделі та серії термосів - у нашому огляді "ТОП-6 термосів нашого магазину"

 

  1. П.С. А яким термосом користуєшся ти? Чекаємо в коментарях!